FOLDALREKLMOKHIRDETSEKREGISZTRCIWEB-MLM HonlapSITE-MLMWEB-MLM Pelso-shop toborzjaKapcsolat

Mai cikkem  egy újabb levél publikálásával és válaszával foglalkozik


Azért, hogy ne csak helyesl leveleket publikáljunk, íme egy olyan levél, amirl nem tudom eldönteni, hogy jószándékú-e, vagy csak kicsit meggondolatlan.

Íme a levél amit kaptam a kiküldött levelemre, melyben elküldtem a katalógusunk linkjét:

 

Üdvözlöm tisztelettel!


 

Elnézést kérek azért, amit írok, higgye el nem személyeskedni akarok, de épp most készülnek rendeletben megtiltani az e-mailcím-listák kereskedelmét, és hamarosan büntethet lesz az elzetes engedélyezés nélküli reklámcélú e-mailküldés.


Bvebben:


http://www.penzcentrum.hu/cikk/1017312/1/buntetheto_lesz_az_e-mail_cimekkel_valo_kereskedelem


Kérem, lehetleg továbbítsa ismerseinek, barátainak is! Köszönettel:Név.

Az a bizonyos cikk pedig aminek a hivatkozását is elküldte ez:

Büntethet lesz az email címekkel való kereskedelem. Számos panasz érkezett az adatvédelmi ombudsmanhoz a kéretlen elektronikus levelekkel, az ún. spamekkel érkez jogtalan adatbázisokat értékesít ajánlattételek miatt. Jóri András adatvédelmi biztos a Büntet Törvénykönyv módosítását kezdeményezte.

Több panaszos sérelmezte beadványában, hogy internetes postafiókjában olyan kéretlen üzenetekre (spamekre) bukkan, amelyekben email címeket, elérhetségeket, személyes adatokat tartalmazó adatbázisokat kínálnak megvételre a küldk.

Az adatvédelmi biztos megállapította, hogy már maga a megkeresés, a tulajdonképpeni ajánlattétel is többnyire jogsért módon történik. A hatályos törvények szerint direkt marketing célú elektronikus üzenet csak a címzett elzetes hozzájárulásával küldhet. Emellett a megvételre felajánlott adatbázisok általában több száz személy nevét, elérhetségét és egyéb személyes adatait tartalmazzák, amelyek többnyire jogszertlen forrásból származnak, illetve ilyen célú felhasználásuk jogellenes az érintettek hozzájárulásának hiányában. A személyes adatokkal való ilyen kereskedelem súlyosan sérti nemcsak a személyes adatok védelméhez való jogot, hanem beavatkozást jelent az egyének magánéletébe - véli az ombudsman.

Jóri András ezért a Büntet Törvénykönyv módosítását kezdeményezte, javaslata alapján akkor is büntethet lesz a személyes adatokkal való visszaélés, ha azt üzletszeren vagy jogtalan haszonszerzés céljából követik el. A hatályos törvények szerint a személyes adatokkal való visszaélés csak akkor büntethet, ha jelents érdeksérelemmel jár, illetve egyéb körülményekkel társul.Eddig tartott a cikk, és most következik a válaszom:

 

Kedves Levélíró, és Kedves Olvasó!

 

Az Emailcím Katalógus éppen azért jön létre, hogy megszüntesse a spamelést.

 

Aki csatlakozik email címével, vagy címeivel a katalógushoz, Önként teszi.

 

A Katalógus, csak felkínálja a lehetséget a tagságra.  Mindenki maga dönti el, hogy él-e a lehetséggel, vagy nem.

 

A Katalógust, mködési szabályzat védi, és szabályozza.

 

Itt olvasható a mködési szabályzat:

 

Ha átolvasod, remélem a te véleményed is az, hogy a Katalógus nem hasonlítható össze a cikkben említett, illegálisan gyjtött és valóban tisztességtelen haszonszerzésre felkínált címbázisokkal.

 

És, hogy véletlenül se lehessen rásütni a tisztességtelen haszonszerzés bélyegét, a WEB-MLM központ úgy döntött, hogy a katalógust csak az használhatja, aki minimum egy email címmel tagja lesz. A tagsági díjként befizetett összeg pedig a katalógushoz tartozó program üzemeltetésének, karbantartásának a költsége.

 

A WEB-MLM a bevételét, profitját a Katalógus második funkciójából, a Reklám, marketing szolgáltatásból fogja nyerni.

És ez úgy gondolom, semmivel sem elítélendbb, mint bármilyen más, piaci bevétel, profit termelés.

 

Csatlakozom az egyik levélíróm véleményhez, aki ezt írta:

„Nem értem miért kell egy email címet titokban tartani. Miért baj az, ha levelet kapok? Hát nem én döntöm el, hogy elolvasom-e vagy sem? Ennél kényelmesebb, humánusabb kommunikációs lehetséget el sem tudok képzelni. Jobb, mint a mobil telefon. A katalógus tagjaként annak írhatok, akinek akarok, és így nem kell kiküldenem, senkinek a címemet, mert így is megtalálnak.  Igen! Az várható, hogy fellendül a levélforgalmam. Többen fognak megkeresni, mint eddig. De én döntöm el, hogy válaszolok-e a levelekre. Ha pedig internet kereskedelemmel foglalkozom, akkor kimondottan hasznos lesz a katalógus a számomra. Mert ugye, ha olyanoknak írok, akik szerepelnek a katalógus bázisában, az nem számít SPAM-nek.  

 

 

Nos, eddig tartott ez a cikkem.

 

De folytatjuk a következvel, mely arról fog szólni, hogy mi történik azután, hogy valaki jelentkezik a katalógus tagságra.  Vagyis, hogyan történik, mit kell tennie annak, aki jelentkezik a katalógus tagságra.

 

Modd csak, elküldted már az elz cikkben kért tippet?  Ezt:

 Ezért én most tippel versenyt hirdetek.

Kérem, kedves olvasó, tippelje meg, mennyibe kerül Ön szerint a szervezi idszakban csak a reklámoldali megjelenés lehetsége egy évre, az Emailcím Katalógusban.

És kérem, tippelje meg azt is, hogy mennyibe fog kerülni ugyanez a szolgáltatás 2009 július 1. után?

Aki a legközelebbi összeget tippeli, egy évig ingyen kap egy egész oldalas Reklám lehetséget, az Emailcím Katalógus Reklámoldalak Menüében. 

Tehát, összesen két ingyenes reklám lehetség keresi a gazdiját!.

A tippelést 2009 április 15- 2009 május 1-ig lehet beküldeni az alábbi email címre:

ecimkatalogus@gmail.com

 Üdvözlettel: WEB-MLM Központ